1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Арестуваха Костадинов сред протестиращиПротестиращи

Хиляди излязоха на протест във Варна в подкрепа на българите в пловдивското село Катуница, видя репортер на ДеФакто:ВестникЪт. Хората се събраха в 19 часа пред Катедралата във Варна, за да изразят съпричастието си към близките на  двете момчета от селото, станали жертва на сблъсъците между  българи и цигани. Протестът бе силно подкрепен и от мотористи, които за втори път този ден илязоха на улицата, за да изразят позицията си. Сред недоволстващите бе и Костадин Костадинов, кандидат-кмет на Варна, който в последствие бе и арестуван. 

Причината за полицейската намеса бе ескалиралото сред тълпата напрежение. След като първоначално в социалните мрежи бе обявено, че мястото за сбор е площада пред катедралния храм, хората решиха да се преместят пред клуба на ДПС във Варна, което забави реакцията на полиция и жандармерия. Там множеството се развилня и започна да блъска по една стъклена витрина на търговски обект. Протестиращите скандираха обидни призиви, а рокери изразиха недоволството с форсиране на двигателите на моторите си.

След това огромната тълпа отново се върна пред площада пред катедралата. Младите хора носеха трибагреника и пееха възрожденски песни.

 Малко по-късно протестирашите се отправиха към циганската махала. Част от тях успяха да избегнат полицейската блокада, движейки се по ул. "Девня". Костадин Костадинов, кандидат-кмет на морската столица, се опита да ги спре с думите: "Варна показа, че може да се защитава, но аз няма да се бия с български полицаи заради мангали!".

Малко след това полицията успя да изблъска протестиращите, които се оттеглиха към единия от моловете. При опита си да спре по-нататъшни ексцесии бе арестуван и Костадинов, тъй като полицията го сметна за водач на протеста.

Органите на реда арестуваха близо 10 души от протестиращите, научи Дефакто:ВестникЪт.

26.09.2011, 21:45 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Костадин Костадинов, протест, село Катуница, арест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА