1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Дилма Русеф ще посети ЕтъраДилма Русеф

Посещение в архитектурно-етнографския комплекс Етъра планират в Габрово за бразилския президент Дилма Русеф, научи „Монитор” от кмета на града Николай Сираков. Първата дама на южноамериканската страна, която е от български произход, пристига на посещение у нас на 5 и 6 октомври.

„От мерки за сигурност до последно няма да се съобщи точно кога Дилма Русеф ще пристигне в Габрово. На мен ми се иска да й покажем Етъра, но това зависи от организаторите на визитата й”, обясни Сираков, цитиран от „Монитор”. В община Габрово още не са решили с какво да дарят Русеф, но търсели подарък, който „да е символ, да я откъсва от ежедневието и да я връща в града”.

В историческия музей пък планират да организират изложба за Дилма.

Макар че ще се отбие за кратко в Габрово, първата дама на Бразилия ще се види с роднини на баща си Петър Русев. Сред тях е и Тошка Ковачева, която е съпруга на първи братовчед на Дилма.

От общината планират и среща с граждани, а при възможност – и обяд. Може

да я изненадаме с български народни манджи

допълни кметът Сираков.

В София Дилма Русеф ще се срещне официално с президента Георги Първанов, по чиято покана пристига у нас.

Държавният глава на Бразилия ще се види и с премиера Бойко Борисов, който уговаряше визитата й в България още около Нова година. Тогава министър-председателят присъства на церемонията във встъпването на Дилма в длъжност.

В Министерския съвет все още няма яснота дали Борисов и Русеф ще се видят на среща между официални делегации или ще разговарят на четири очи. Премиерът често кани гостите си в един от ресторантите на езерото Ариана.

 Премиерът бе първият държавник, когото Дилма Русеф прие още преди встъпването си в длъжност в началото на годината, припомня „Монитор”.

Министър-председателят бе и единственият представител на Европейския съвет, поканен да присъства на инаугурацията й.

Бойко Борисов занесе тогава на Дилма четириподаръка.

Русеф получи реплика на глава на елен от Панагюрското съкровище, полускъпоценен камък, символ на силата и успеха, схема на родословното й дърво, която проследява корените й в последните 250 години, както и снимка на леля й Вана, на която била кръстена.

източник: Монитор

26.09.2011, 16:45 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Дилма Русеф, посещение, България

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics