1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Повдигнаха обвинение на кмета на НесебърНесебър

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на кмета на община Несебър Николай Димитров, пише news.bg. 

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че през юни 2008 г. е отстъпил право на строеж на 12 души без за това да има решение на Общинския съвет, заяви говорителят на бургаската Окръжна прокуратура Станимир Христов, цитиран от BurgasInfo.

Ако бъде признат за виновен Николай Димитров може да получи от 1 до 8 години затвор или да бъде лишен от правото да заема определена държавна или обществена длъжност.

Според чл. 37 от Закона за общинска собственост "Право на строеж върху имот - частна общинска собственост се учредява след решение на Общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен план".

Това е вторият кмет на Несебър срещу когото започва разследване за злоупотреби. През 2007 г. тогавашният кмет на Несебър Николай Трифонов не довърши последния си мандат като кмет, след като изненадващо беше назначен на служба в консулството ни в Одеса, дни след като срещу него започна разследване.

Източник: news.bg

26.09.2011, 16:23 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: кмет, Несебър, обвинения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА