1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

3 курсантки новобранки в Морско училищеКурсанти
Още снимки тук

3 курсантки ще бъдат първи курс във Висшето Военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна, научи Дефакто:ВестникЪт. Момичета ще следват "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС".

"Брат ми завърши тук и аз много се запалих и исках да уча тук", заяви пред Дефакто:ВестникЪт една от курсантките Миролюба Филкова от Видин. "Не държа да съм точно капитан на кораб, но бих искала да плавам", разказа момичето.

Учебната година във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" беше тържествено открита. На официалния старт присъстваха заместник министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев, кметът на Варна Кирил Йорданов, представители на Министерството на науката и образованието, както и представител на Военноморските сили на Италия. 

В Планетариума на училището началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" кап. I ранг, професор доктор на военните науки Боян Медникаров запозна родителите и близките с условията за обучени в училището. Родителите разгледаха част учебната база и битовите условия в които ще живеят курсантите.

Тази есен прага на висшето учебно заведение ще пристъпят 17 курсанти. 500 студенти са записани за първа година в бакалавърските програми на Морско училище.

26.09.2011, 12:10 Автор: Олга Добрева


Тагове: курсанти, Морско училище, учебна година

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics