1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Пребиха ром във Варна, има арестиАрест

13 души са арестувани във Варна, по време на протест срещу смъртта на двете момчета в село Катуница, научи Дефакто:ВестникЪт. Тази вечер десетки варненци се събраха в района на катедралния храм „Св. Успение Богородично”, за да изразят недоволството си от смъртта на двете момчета в село Катуница.

Да почетат паметта на Ангел Петров и 16-годишния Павел дойдоха както обикновени граждани, така и много рокери и фенове на двата варненски футболни отбора - "Черно море" и "Спартак". Шествието в центъра на Варна беше организирано в социалните мрежи.

Задържаните за сблъсък с роми във Варна са провеждали нерегламентирано шествие, съобщи пред Фокус радио комисар Димитър Димитров, директор на районната полиция.

Сред арестуваните е и репортер на варненски информационен сайт, съобщава Дарик. 

Агитката е започнала шествие от Катедралата, но поради липса на необходимото разрешение за провеждането на такова мероприятие, е била върната. В района на болница „Света Климентина” лицата са имали конфликт с едно лице от ромски произход и се е стигнало до физическа саморазправа. Пострадалият е с пукната глава и е без опасност за живота.

По-късно групата се е разпаднала на няколко по-малки агитки, които са тръгнали в посока Кооперативния пазар. Образувани са две досъдебни производства от Районната прокуратура.

25.09.2011, 21:50 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: арестувани, сблъсък, роми, Катуница

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА