1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

500 мотористи се събраха в Катуницаполиция

В центъра на Катуница, пред кметството, са се събрали около 500 мотористи-рокери, които пристигат от мотосъбора в Сопот, научи news.bg. Очаква се тe да се насочат към опожарените палати на Цар Киро. Те ще се присъединят към жители на селото, които около 12 часа ще проведат пореден протест срещу убийството на Ангел.

В 15 часа е погребението му, а днес в селото е обявен ден на траур.

Сравнително спокойно е преминала нощта след полунощ в Катуница. Полицейското присъствие в селото остава, но не е толкова концентрирано, колкото вчера.

След погромите, при които разярена тълпа опожари имотите на Цар Киро, обстановката се е успокоила. 

Припомняме, 127 са арестувани за палежите.

Напрежението в село Катуница избухна, след като 19-годишеният младеж Ангел Петров беше брутално прегазен с автобус пред дома му. В основата на трагичния инцидент стоят разменени обиди между убитото момче и внуци на провъзгласилия се цар на ромите Кирил Рашков.

Още снощи стана ясно, че Кирил Рашков - Цар Киро и хората му а изведени от селото. Към 23 часа бе съобщено и че е задържан шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел, което стана повод за бунтовете срещу Цар Киро в Катуница.

Жители на селото обаче се страхуват от отмъщениетона циганския бос. Възрастни хора коментираха вчера, че той е в състояние да „отмъщава и взривява"

Самия Рашков пред Нова телевизия заяви, че няма никакво намерение да се изселва, като предупреди, че той същ с хората си може да принуждава другите да се изселят.

източник: news.bg

25.09.2011, 12:30 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Катуница, размирици, цар Киро

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics