1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Българинът възстана!село Катуница

Пожари горят из Катуница, предават местните информационни сайтове. Горят къщи на рода на "цар" Киро, както и изпотрошените по-рано автомобили на ромите. Футболни фенове от два пловдивски отбора „Локомотив” и „Ботев” също се включиха в опитите за погром над палатите на Кирил Рашков, научи Дефакто:ВестникЪт. Според кореспонденти, засега жандармерията не се намесва, въпреки опитите на стотиците събрали се да спрат пожарните коли. Един от участниците в бунтовете споделя в он лайн пространството, че жандармеристите бият хората. Пътищата за селото са блокирано, но въпреки това хора, стичащи се от Пловдив и други градове успяват да влязат в селото.

Хора от София също са тръгнали към село Катуница в подкрепа на местните жители, научи Дефакто:ВестникЪт.

Във Фейсбук вече има сформирана група под надслов „Смърт за „цар” Киро! Око за око, зъб за зъб!”. В социалната мрежа е организирано и обществено събитие "Нека покажем съпричастност към жителите на Катуница". Всички желаещи са поканени да поднесат цветя и да запалят свещ в памет на загиналите от селото в катедралния храм "Св.Успение Богородично" в София утре от 14:00 до 17:00 часа.

Напрежението в село Катуница избухна, след като снощи 19-годишен младеж Ангел Петров беше брутално прегазен с автобус пред дома му. В основата на трагичния инцидент стоят разменени обиди между убитото момче и внуци на провъзгласилия се цар на ромите Кирил Рашков.

Разярените българи успяха да запалят едната от къщите на "цар" Киро и да унищожат два от автомобилите му. По-късно днес почина 16-годишно момче от български произход. Момчето припадна заради вълнението и малко по-късно почина в пловдивската болница.

 Тази нощ полицейското присъствие на входовете и изходите на пловдивското село остава засилено, съобщава ИА Фокус. 24.09.2011, 22:53 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: село Катуница, размирици, цар Киро

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center