1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Война между българи и роми в КатуницаПолиция

Истинска война избухна в село Катуница, Пловдивско, и това накара полицията да блокира селото.

Днес Катуница се намира под полицейска обсада. Тежко въоръжени жандармеристи с бронежилетки и автомати са на всеки ъгъл на селото. Бдят за реда в населеното място, след снощните сблъсъци между българи и роми, съобщава сайтът plovdiv24.bg.

Повод за сбиването е гибелта на 19-годишен, прегазен от микробус, в който се твърди, че са били хора на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, обясниха от полицията в Пловдив. По време на сбиването пострадали още двама младежи, приятели на загиналия, и полицаи. Вчера между българите и ромите в селото е имало словесни престрелки и заплахи.

По-късно вечерта наказателен отряд с роми, натоварени в бус атакувал група българи, бусът помел и убил младежа. Българите се събрали и тръгнали към една от къщите на ромския алкохолен бос, в този момент бусът се появил отново и се врязал в живата верига помитайки и ранявайки трима души, както и двама полицаи. След инцидента българите опожарили една от къщите на самопровъзгласилия се за ромски цар, разбили е един от автомобилите му. Намесата на жандармерията прекратила сблъсъка.

Ръководството на ОД на МВР в Пловдив ще се срещне в 11 ч. с представители на местната общественост, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

Източник: vesti.bg

24.09.2011, 11:10 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Катуница, полиция, сблъсъци

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА