1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

ГДБОП спипа педофилска банда в СофияГДБОП

Служители на ГДБОП иззеха голямо количество файлове с детска порнография при проведена акция в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е реализирана в рамките на провеждаща се международна операция под кодовото наименование „Hidden”, на полицейските власти от Люксембург. Службите от Люксембур подали сигнал до ГДБОП, че преди два месеца са иззели сървър, на който се хоствал сайт, разпространяващ детска порнография. След детайлен анализ на иззетата информация се установило, че над 8000 потребители от 114 държави, сред които и България, са имали редовен достъп и са ползвали този сървър, а съдържащите се на него снимки и филми с детска порнография са били свалени повече от 45 000 пъти.
В хода на проведените процесуални действия на няколко адреса в столицата, антимафиотите са иззели15 компютъра, 3 лаптопа, 8 преносими хард-диска, 6 флаш-памети и над 200 компакт диска, съдържащи порнографски материали с участието на деца. На много от иззетите компютри са намерени и програми, които педофилите използвали, за да обменят файлове с детска порнография по между си. 
При проведените първоначални разпити, част от лицата са признали за своите сексуални влечения.
Работата по случая продължава.

22.09.2011, 11:09 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: ГДБОП, педофил, порнография

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА