1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Още едно правителство за БорисовБойко Борисов

Kъм Министерския съвет се създава Съвет за електронно управление, съобщиха от правителствената пресслужба. Неговата задача е да осигури необходимата координация и съгласуваност и осъществяване на контрол върху дейностите и мерките за изпълнение на стратегията за е-правителство.

През 2010 г. с решение на МС бе приета стратегия за електронното управление в България за периода 2011 - 2015 г. В стратегията ускореното развитие на електронното управление е определено като един от основните приоритети на правителството.

Председател на Съвета е министър-председателят, а членове  - заместник министър-председателят и министър на финансите, заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и министърът по управление на средствата от Европейския съюз.

Организационното, административно-техническото и експертното обслужване на дейността на Съвета ще се извършва от дирекция „Електронно управление" на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

21.09.2011, 15:06 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Бойко Борисов, правителство

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА