1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Магарето Марко не е регистрирано за кметМагаре Марко

За съжаление на симпатизантите му, магарето Марко не е официален кандидат-кмет, научи Дефакто ВестникЪт.

Магаре не е регистрирано за кмет, обявиха от Общинската избирателна комисия във Варна. "До нас не е стигала такава молба за регистрация", заяви председателят на местната ОИК Иван Лечев.Официалният кандидат на партията е говорителят на Марко- Валентин Великов.

От Общинската избирателна комисия проверяват дали има нарушения относно предизборната агитация. На 17 септември от ОИК са поискали информация от районните кметства къде се поставят билбордове и дали в петте района на Варна се провежда пропаганда. На запитването са отговорили единствено от РЗС, които са обявили, че билбордове на кандидат-кмета си Димо Стоев преди той да е бил регистриран в ОИК. Останалите билбордове, които се проверяват са с лика на Николай Недков и Костадин Костадинов. "Не може да има билборд на кандидат за кмет, птреди той да се е регистрирал от коя партия е издигнат в ОИК", обясни Иван Лечев. Предстои да се изясни дали има нарушение на Изборния кодекс. Получени са сигнали и за разпространение на предизборни диплянки в пощенски кутии от коалиция, която издига свой кандидат за кмет на Варна.

До 27-ми септември ще бъдат назначени секционните избирателни комисии. От Общинската избирателна комисия предупреждават хората, които ще гласуват в чужбина, да подадат удостоверения 14 дена преди изборите. Варненците, които са с увреждания, ще могат да гласуват в подвижни избирателни кутии след подаване на заявление в кметството по местожителство до 22-рисептември. Промяната в състава на листите за общински съветници ще може да се извършва до 02.10., посочиха от ОИК.

Общо 1100 са кандидатите за кметове и общински съветници и кметове на кметства в област Варна, научи Дефакто:ВестникЪт.17 са официалните кандидати за кмет на град Варна. 47 са регистрираните листи за общински съветници, издигнати от партии, инициативни комитети и коалиции.Вписаните кандидати за кметсво Тополи са петима. Един е кандидатът за варненското село Казашко, а именно досегашният кмет- Гергана Иванова. За Звездица, Константиново и Каменар ще се борят по трима кандидати.

В 14:00 часа в Община Варна ще бъде изтеглен жребия за определяне на поредните номера на партиите, коалициите и независимите кандидати за изборите.

21.09.2011, 12:03 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: магаре, Марко, кандидат-кмет, ОИК

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА