1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Алма Тур обяви фалитАЛМА ТУР

Всички дружества от групата на „Алма тур” са в процедура по несъстоятелност от днес, съобщи  агенция „София прес” позовавайки се на собствени източници. Днес сутринта дружеството е внесло в съда документи за обявяване на фалит. Съгласно закона, основният дял от активите ще бъде придобит от най-големия кредитор на дружеството. В случая това е банка ЦКБ, собственост на ТИМ, в която „Алма тур” АД е заложило всичките си активи срещу кредит от 26 млн. лв. Сред кредиторите на дружеството са и други копании, собственост на групировката – ЗД „Армеец”, „България  ер”. В залога са вписани дори мобилните телефони и принтерите, купувани от дружеството преди септември 2010 г.

Сред активите на „Алма тур” са хотели по Черноморието, луксозния хотел „Тамплиер” в Банско, както и собственост в няколко държави, където „Алма тур”  има собствени представителства.

Припомняме, скандалът се разрази преди седмица, когато  „България ЕР” отказа  да превози по няколко дестинации, предимно  руски туристи- клиенти на   „Алма тур”  и нейни партньори в чужбина. 

 източник: sofia-press.com

20.09.2011, 15:18 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Алма тур, фалит, кредитор

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center