1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Руските туристи ще бъдат компенсираниРуски туристи

Руските туристи, които бяха принудени за своя сметка да се прибират от Варна и Бургас, ще бъдат изцяло компенсирани. Това ще става чрез застраховката на туроператора "Алма тур" в Русия, съобщи БНР.

Застрахователната полица на "Алма тур- Санкт Петербург", чийто туристи се оказаха в плен на финансовия спор с "България ер", възлиза на стойност близо 1,5 милиона евро. Според експерти, сумата е напълно достатъчна, за да покрие всички разходи на туристите за услугите, които са платили предварително, но не са получили. Ще се компенсират и самолетните билети от България за Русия, закупени с лични средства, след като стана ясно, че полетите се отменят. Застрахователите вече приемат заявления, но до вчера не е било депозирано нито едно искане. Туристите обаче няма да могат да претендират пред тях за компенсации заради пропуснати ползи или нанесени морални щети по вина на туристическата фирма. Подобни искания могат да се предявяват само чрез съда. 

Същевременно Руският туристически съюз обмисля създаването на национален гаранционен фонд, който да се използва оперативно в подобни кризисни ситуации. В петък завършва почивката на поредната група туристи, клиенти на "Алма тур" и засега не е ясно дали те ще успеят навреме да се приберат в Русия. 

20.09.2011, 11:48 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: руски туристи, компенасации, застраховка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics