1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Странен сигнал за корупция в МУ-Варнаписмо за корупция

Във Факултета по дентална медицина във Варна е получено анонимно писмо, което уличава преподаватели в корупционни практики.Писмото е изпратено до електронната поща на Медицински университе-Варна. Подателят е неизвестен, но се е представил като „тусрки студент по стоматология”, разкри проф.Анелия Клисарова, ректор на варненския ВУЗ.

Мейлът е получен малко преди стартирането на поправителната сесия, на 30 август в 21 часа и по думите на ректора има много заплашителен тон. След получения сигнал е била свикана университетската Комисия по корупцията. За потвърждението на други студенти ставали жертви на корупция, проф. Клисарова дори сложила кутия за анониомни сигнали, но такива не били подадени. Осъществени са били и срещи със студенти, които изразили позицията си и са застанли срещу получения донос. Доказателства за нередности в изпитните сесии от началото на година не са били открити. За случая са уведомени органите на реда.

Проф. Клисарова заяви, че няма дискриминация при формирането на оценките и има равнопоставеност на студентите.

Към днешна дата турските студенти в Медицинския университет са 190, от които 62-ма учат дентална медицина. Завършилите са 214. Сред прекъсналите заради слаб успех по дентална медицина, българските студенти са 8, а турските - 34. С неположени изпити са 40 български кандидат-стоматолози и 21 студенти от Турция.

Турски студент студент по дентална медицина 5 курс, също се разграничава от обвинителното твърдение в писмото и   изказа благодарности към преподавателския екип и състудентите си и сподели,че е очарован  от учебната атмосфера и приятелите, които е намерил в университета.

19.09.2011, 17:21 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Дентална медицина, студенти, Варна, Корупция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА