1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Мнимият данъчен обра магазинеркаНАП

Сагата с мнимия данъчен, който обикаля магазините във Варна, продължава научи Дефакто:ВестникЪт.Човекът, който шета из търговските обекти, дори успял да вземе пари от една от продавачките. Той се представял с името Желев и казвал на магазинерите, че колегите му от данъчното са в съседния обект. 

Измамникът заплашил една от продавачките, чиято барачка се намира на ул. Бачо Киро", в близост до СОУ "Димчо Дебелянов", че ще й състави акт на стойност 15 хил. лв., заради това, че не муе дала касовия бон навреме. "Поиска дъвка и аз му я дадох, като веднага чухнах бончето и му го подадох" , разказа за Дефакто:ВестникЪт Стела Янева. "Той ми каза, че съм се забавила с подаването на касовия бон и ми обясни, че трябва да направи акт. Когато ми казаха стойността на глобата, направо ми прилоша", оплака се Стела. Жената дала последните си пари на мнимия инспектор, които били около 50 лв. и той изчезнал. По-късно Стела се осъмнила и сигнализирала на НАП- Варна, но вече било късно. 

По-рано мъжът е бил забелязан в кв. "Чайка" от друга магазинерка. Той бил облечен в костюм с куфар ръка. Показал карта за легитимация, която прибрал светкавично бързо. От Администрацията на НАП Варна съветват всички граждани да искат документи за самоличност на данъчните служители. От местната администрация напомниха, че никой данъчен няма право да работи с пари в брой, като освен това инспекторите винаги са двама в екип. "При проверки хората се стряскат и не мислят. Панират се", разказа Виолета Маринова, главен експерт на отдел "Връзки с обществеността" към  НАП-Варна.

Мнимият инспектор действа от месеци

Вероятно мнимият данъчен действа опт месеци. Той е бил забелязан в магазин за плодове и зеленчуци, в близост до СОУ "Васил Друмев", научи репортер на Дефакто:ВестникЪт. "Идва ту няколко пъти, но аз се усъмних и бързо го отрязах", разказа продавачът.
В момента по случая се води разследване от полицията. 

19.09.2011, 16:51 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, мним, инспектор, измама

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics