1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Калфин се страхува за фонд ”Земеделие`калфин

Има опасност България да загуби над половин милиард лева по програмите за развитие на селските региони заради неадекватната политика на ГЕРБ в сектора. Сигурен съм, че Бойко Борисов не иска да загуби тези пари, но не се вслушваше преди време, когато му казваха да не слага неподготвен човек начело на фонд „Земеделие", заяви кандидат-президентът Ивайло Калфин, цитиран от news.bg

Така той коментирасмяната на зам.-директора на фонд „Земеделие",провокиран от въпрос на земеделски производител от Стралджа защо парите по различни европрограми не достигат до селските райони.

Калфин се срещна с представители на обществеността в града и пожела успех на кмета Митко Андонов от БСП, който се кандидатира за нов мандат.

По-късно в Ямбол червеният кандидат за „Дондуков" 2 обвини правителството, че се е провалило и в областта на усвояване на еврофондовете - само 1% от Кохезионния фонд и 7 % от структурните фондове на ЕС са използвани. „През 2009 г. България беше на 13-14-то място в съюза по този показател, а сега е на предпоследното 26-о. След нея е само Румъния", поясни Калфин.

Той подчерта и че се наблюдава „тотален крах на българския туризъм", след като руски туристи дни наред стоят на бургаското летище заради финансови неуредици между една туристическа фирма, националния авиопревозвач и липсата на контрол от страна на държавните институции.

„Някой трябва да понесе отговорност за това. Как догодина чуждите туристи ще се върнат в България?", попита риторично Калфин.

18.09.2011, 11:16 Автор: news.bg


Тагове: Ивайло Калфин, земеделие, европари

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА