1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Руснаците почиват у нас безплатно догодинаТуристи

Руските туристи, които бяха задържани на българските летища ще почиват догодина за една седмица безплатно в хотели по Черноморието. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Североизточна България във връзка със скандала с неуредените финансови взаимоотношения между туристическа агенция „Алма тур” и авиокомпания „България еър”, при който стотици руски туристи не можаха да се завърнат в родината си. 

Димитър Димитров посочи още, че от този проблем е пострадало реномето на българския туризъм, но хотелиерите са реагирали много бързо и са настанили напълно безплатно чакащите руски туристи докато се уреди въпроса с тяхното отпътуване. „В това отношение между членовете на нашата асоциация и хотелиерите от Северното Черноморие има единодушие. Надявам се, че така ще постъпят и колегите от Южното Черноморие. Туристите нямат никаква вина за създалия се огромен проблем, вината не е и в нас. 

Ощетените туристи, които са почивили на Северното Черноморие и не са могли да напуснат страната навреме ще бъдат издирени и ще почиват безплатно при нас за една седмица следващото лято”, посочи Димитър Димитров. Той заяви още, че това е един много неприятен край на един много успешен сезон. 

Източник: Радио "Фокус"

17.09.2011, 12:06 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: руски туристи, почивка, безплатно

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center