1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Русия подаде жалба срещу ”България ер”Самолет

Руският съюз на туристическата индустрия се е обърнал към Международната асоциация на въздушния транспорт с жалба по повод действията на авиокомпания "България ер", която отказа да извози руските туристи обратно в страната им.

Това съобщава руският сайт lenta.ru , като се позовава на председателя на съюза Ирина Тюрина. По думите й се е стигнало до безпрецедентна ситуация и превозвачът за втори път последната седмица отказва да извози руски пътници. В момента за Санкт Петербург от Варна и Бургас не могат да отлетят 360 пътници, според написаното в руския сайт.

От авиокомпания "България Ер" съобщиха, че анулират и полета за Санкт Петербург в 15.20 ч. днес.ричината е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията "Алма Тур флай".За да не се повтори кризата с руските туристи, от офиса на "България Ер" предлагат на руските граждани да си закупят билети на по-ниски цени.

С полет до Москва тази сутрин от Бургаското летище заминаха група руски туристи, организирани от туристическата агенция "Алма Тур", съобщи БНР днес. "България Ер" твърди, че търси по съдебен път дълг от над 3,6 млн. евро от "Алма тур".Сред причините за търговския спор с туристическата фирма от авиокомпанията посочват постъпила при тях информация, която допълнително предизвикала сериозни притеснения, за съществуващи проблеми с обслужването на кредити на Групата Алма тур към български банки в летния сезон - кредит в размер на 8 млн. долара за финансиране на авиационна дейност и кредит в размер на 18 млн. евро за хотелска дейност.

От "България Ер" са категорични, че не могат да превозват клиенти на "Алма тур", които нямат платени билети, тъй като в случай на безвъзмездно финансиране от страна на авиокомпанията тя ще подложи на риск изпълнението на останалите редовни и чартърни полети не само до Руската федерация, но и до другите си дестинации.

Източник: vesti.bg

17.09.2011, 09:50 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Русия, туристи, полети, жалба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА