1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Освободиха директорката на ”Слънчев бряг”Мария Михалева

Изпълнителният директор на държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" Мария Михалева подаде оставка днес.

Това се случи след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков съобщи днес в парламента, че е поискал оставката и заради конфликт на интереси. Името на Михалева беше замесено в скандала между туроператора "Алматур" и авиопревозвача "България ер". В официално изявление Михалева потвърждава, че работи на трудов договор и за "Алма тур", но уверява, че е обявила официално това преди назначението си и се е консултирала предварително с юристи. Тя напомня, че досега този факт не е предизвиквал въпроси и коментари у никого. Тази седмица от левицата съобщиха, че Михалева работи и в туристическата агенция "Алматур". Поисках оставката на Михалева, тъй като в случая това създава конфликт на интереси и напрежение в бранша, което изкривява пазара, коментира Трайков в парламента. Той обаче допълни, че Михалева е имала добри идеи и е свършила добра работа за курорта.

Министърът отчете, че въпреки случая с конфликта между туристическата агенция и "България ер" сезонът в България е бил успешен. Това беше така и през последните две години, коментира той.

По думите му руските туристи през 2010 г. са били с 32% повече в сравнение с 2009 г., а от януари до юли тази години ръстът е с 21% спрямо 2010 г. От издадени от консулските служби на България в Москва и Санкт Петербург общо 367 048 визи за руски граждани от началото на годината досега, 16 947 са за туристи на "Алма тур", което е по-малко от 5% от общия руски туристопоток за страната ни, посочи Трайков. Този процент не е определящ и съществува достатъчно потенциал за превъзмогване на евентуални отрицателни промени в нагласите на руските туристи, пренасочване на потребителското търсене за България към други туроператори и преразпределяне на този дял между други играчи на пазара, което да минимизира загубите за българския туризъм, коментира той.

Трайков отбеляза обаче, че не е така наивен, за да смята, че случилото се няма да се отрази на имиджа на страната ни, като освен случая с "Алма тур" причината за това според него са и "мероприятията отляво" по темата, които били свързани с предстоящите избори. До месец ще имаме анализ, очакваме резултатите от проверката на прокуратурата и на икономическа полиция, информира министърът.

Той беше категоричен, че ще настоява за тежки санкции и за двете компании, тръгнали да решават търговските си спорове в активния сезон.

Източник: vesti.bg

16.09.2011, 16:16 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: конфликт на интереси, Мария Михалева

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: