1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Родители и деца станаха престъпна групаЗебра

Предизборната ситуация придобива парадоксални измерения, алармираха от БСП.

В кулоарите на парламента Корнелия Нинова и други депутати раздадоха на журналисти акт за нарушение на депутата Михаил Миков за това, че той в „организирана престъпна група, състояща се от него, група родители и деца, по случай 15 септември с доброволен общественополезен труд са боядисали пешеходна пътека пред едно училище". Червената депутатка уточни, че този акт е съставен от МВР- Видин. „Идва МВР, съставя им акт и се чакат наказателни постановления, както и да платят глоби," подчерта тя и добави, че в същото време в Бяла Слатина ГЕРБ окосили една обществена градинка и поставили табела „Окосено от ГЕРБ."

Нинова упрекна вътрешния министър Цветан Цветанов, че използва МВР и категорично настоя шефът на предизборния щаб на ГЕРБ и вътрешен министър да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността и да използва държавните служби. Корнелия Нинова обясни още, че МВР обвинило родителите и децата, че са боядисали пешеходната пътека, без да са поискали разрешение от Агенция „Пътна инфраструктура", а в същото време ГЕРБ косят тревата в обществени градинки.

Депутатите категорично изразиха неодобрение към такъв подход и недоумение за реакцията на държавата, че едни родители са се организирали, купили са боя и заедно с децата са боядисали „зебрата" пред училището. Организирана група - това е сериозна работа, тежка работа - за една пешеходна пътека, коментира червената депутатка. Кирил Добрев от БСП пък отправи апел към гражданското общество: „Хора, не се занимавайте с общественополезен труд. Не е редно да боядисвате огради, ще бъдете санкционирани от МВР, тъй като нямате разрешение на собственика."

Източник: news.bg

16.09.2011, 12:33 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: деца, родители, престъпна група

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center