1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Аспарухов мост може да бъде изяден!Аспарухов мост

Аспаруховият мост във Варна вече може да бъде изяден, научи Дефакто:ВестнкЪт. Това е възможно след като майстор пицар направи склуптора на съоръжението от тесто.

Произведението е с размери 1,80 дължина и 22 см. височина. Теглото на конструкцията е 6 кг. Основата е направена от метал, покрит с тесто.
“Трябва да имаш огромно търпение”, признава майсторът Радостин Кирязов, който е председател на Асоциацията на българските пицари. Пицарят разказа, че е изработил конструкцията си за 5 дни.

“Аз съм роден и израснал в Аспарухово. Това ми беше една от мечтите - да направя Аспаруховски мост от тесто за пица”, сподели Радостин.

Важно условие при изработката на такива склуптори е да се използва чисто тесто без оцветители и консерванти, обясни пицарят.

Мостът от тесто е осветен като истинския със сини и жълти диоди.

Майсторът е решил да покаже шедьовъра си и в Италия на Световния шампионат по пица догодина през пролетта с някои подобрения. “Мисля да направя и дървета, да направя кораба, който минава през канала”, обясни Радостин.

Всъщност това не е първото му произведение от тесто. През 2005 г. той печели 6-то място в света на шампионата по пица с Мадарския конник. Тази година варненецът спечели 8 място в Световния шампионат по пица в Италия, в категорията пица класика.

16.09.2011, 11:10 Автор: Олга Добрева


Тагове: Пица, Аспарухов мост, тесто

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА