1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБРАЗОВАНИЕ

Модернизират образованието, без заплатитеСергей Игнатов

Трябва да създадем електронна магистрала, обяви министърът на образованието Сергей Игнатов при откриването на новата учебна година в 134-то училище „Димчо Дебелянов", съобщи news.bg.

Той припомни, че на вчерашното заседание на правителството премиерът е казал, че до края на мандата трябва да имаме електронно правителство и подчерта, че за образованието това означава електронно училище.

Игнатов съобщи, че има проект „ИКТ" в образованието, който е бил стопиран временно заради одити - трябвало е да се прегледат 30-40 хиляди фактури.Сега всичко е наред и проектът тръгва, обясни Игнатов. Според него през 2020 година няма да има разлика между контактното обучение и това по интернет.Родителите няма да получават с sms информация за двойки и шестици, а чрез интернет ще могат да влязат в учебния процес и да го подпомагат.Игнатов съобщи, че има решение на политическо ниво образованието да се превърне в приоритет.Ако искаме да променим обществото, трябва да променим образованието.

Ако искаме да се борим за първите места в ЕС, трябва да променяме и модернизираме образованието, категоричен е Игнатов.Запитан дали тази модернизация ще означава и по-високи заплати за учителите Игнатов каза, че първо трябва да се измъкнем от кризата.За своята нова учебна година като министър Игнатов каза, че най-важното е до края на декември да влезе за разглеждане в парламента Законът за предучилищното и училищното образование и да бъдат подготвени стандартите.Игнатов участва в тържеството по случай първия учебен ден на 134-то училище в София, където три паралелки първокласници прекрачиха прага на училището.

Министър Игнатов разказа за своя първи учебен ден: „Бях стресиран и бях по гуменки. Аз никъде не ходех без един заек - истински, жив. Той изкара целия първи срок в ъгъла и децата го хранеха. Това училище вече не съществува. Беше в центъра на Видин, но понеже няма ученици, вече го няма."

15.09.2011, 14:08 Автор: news.bg


Тагове: Серегей Игнатов, първи учебен ден, заплати

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center