1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Варна остава село?Магистрала

Да бъде построен скоростен път вместо магистрала между Велико Търново и Шумен се обсъжда в регионалното министерство. Това съобщи новият строителен министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. „Със сигурност до Велико Търново ще изграждаме магистрала, тъй като това е изключително важно. От Велико Търново към Русе трафикът е обосновано голям. От Велико Търново до Варна ще се направи преценка и там може да се направи скоростен път”, обясни Павлова. Ведомството започвало сериозна работа по следващия програмен период, защото октомври тръгвали официални преговори за това какво ще се финансира от ЕС след 2013 г.

„Единственото, което е въпрос на убеждаване на ЕК, е това, че вече ние няма да работим на парче. Трябва да докажем, че ще работим с дългосрочна визия и с големи проекти”, заяви Павлова. Тя пресметна, че 3,5 млрд. евро е необходимото финансиране за разработваните в момента проекти – автомагистралите „Черно море” и „Хемус”, подготовката на Лот 3 на „Струма” и всички скоростни пътища. По-голяма част от парите ще дойдат по две оперативни програми на ЕС- „Транспорт” и „Регионално развитие”.

За Лот 1 на "Струма" се изчаква решението по отношение на жалбите и през октомври може да стартира строителството. За Лот 4 тече изборът на изпълнител и следващата седмица ще отворим финансовите оферти, така че и за четвъртия лот се надяваме през октомври да има подписан договор, ако няма жалби, обясни строителният министър..

Източник:monitor.bg

15.09.2011, 13:04 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, магистрала "Хемус"

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center