1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Хванаха трафиканти на жени във Варнатрафик на жени

Специализираната акция е реализирана на територията на Варна и Долни Чифлик под ръководството на окръжната прокуратура.

Антимафиоти от Варна неутрализираха организирана престъпна група, осъществявала  трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Арестувани са трима мъже, които са изработили престъпни механизми за набиране на жертвите и  транспортирането им до Италия.

Разследването срещу престъпната организация е започнало преди година. В хода му варненските спецполицаите стеснили кръга от заподозрени и осъществили наблюдение над трима мъже - Г.Й. /30г./, В.Х. /46г./ - двамата от Долни Чифлик, и Д.В. /38г./ от Варна. Спецслужителите установили, че жертви на престъпната дейност на триото ставали момичета от Варна и от бедните райони около града.  Тримата мъже ги увещавали, че срещу добро заплащане могат да им осигурят работа като сервитьорки в дневен бар в гр. Кротоне Италия. Те били настянявани в специално наета квартира, а по-късно били принуждавани на търгуват с плътта си на околовръстния път.

До момента са установени осем техни жертви.
Тричленната престъпна група е задържана в ранните часове на 14 септември в рамките на специализирана операция, проведена под ръководството на прокуратурата. Тримата мъже демонстрирали висок стандарт на живот. При претърсванията на адресите им са открити и иззети мобилни телефони, газов пистолет, въздушна пушка с оптика, лаптоп, документи от парични преводи, тефтери с водени в тях отчети от заработените от клиентките им сексуални услуги.
Повдигнати им са обвинения по чл. 321 във връзка с чл.155 и чл. 159 Б от НК. Продължават процесуално-следствените действия по документирането на цялостната престъпна дейност на групата.

15.09.2011, 12:18 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: трафик на жени, МВР, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics