1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

”Алма тур” мамила с пътници - фантомиСамолетни билети

Туроператорът „Алма тур” e изпращал на морските летища пътници фантоми, за които никой не е купувал билети за връщане. Затова имената на пасажерите не са влезли нито в резервационната система на „България ер”, нито на друга авиокомпания. Това съобщиха за „Монитор” от националния авиопревозвач вчера. От там са категорични, че „България ер” никога не е отказвала да качи на борда си пътник, чието име фигурира в списъците с пасажери. Онова, което „Алма тур” хвърлят в пространството, е бройка хора, които не знаят как ще се върнат у дома, но не става ясно с коя компания би трябвало те да пътуват. Причината е, че туроператорът не им е запазил места, обясниха от авиокомпанията. „България ер” работи по договор за съвместно изпълнение на полетите с няколко руски превозвача и ако хората са кацнали у нас с едната, може да отлетят с другата. Фактът, че списъците не са известни на нито една от компаниите, означава, че пътниците никога не са имали билети категорични са от „България ер”.

От националния превозвач напомниха още, че „Алма тур” е регистрирана по IATA, притежава съответния код и може да осигурява самолетни билети по всяко време. Фактът, че туроператорът не осигурява тези билети, означава, че проблемът е при тях. На този етап „България ер” превозва средно по 5 хил. туристи седмично към Русия и лети по 16 честоти, съобщи търговският директор Мария Стоянова. С нито един друг туроператор не е възниквал проблем при превоза на пътници, допълни тя.

Междувременно вчера министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че руски туроператор е платил полета за 139 пасажери до Санкт Петербург. По-късно стана ясно, че билетите са закупени от естрадната звезда Филип Киркоров. “Това е мой дълг, защото се чувствам българин.”, коментира Киркоров пред РИА Новости. В същото време Федералната агенция по туризъм на Русия призовава местните туристически оператори и агенти да не работят с фирмата „Алма Тур-Санкт Петербург”, докато тя не гарантира връщането на клиентите си от България. Договор за съвместни полети между София и Амстердам подписаха „България ер” и холандските авиолинии KLM, които стартираха от 1 септември. Ежедневно пасажерите ще могат да разчитат на рейс от София до летище Схипхол, а оттам трансфери и към целия свят до 150 дестинации. „България ер” ще може да се възползва от нарастващия трафик, генериран от продажбите на KLM.Съвместните полети ще бъдат извършвани от „България ер” с „Еърбъс А319“. Полетите ще се извършват от София в 7,39 сутринта с кацане в 9,20 ч. и обратно към столицата в 10,30 и кацане в 14,10 ч.

Източник:monitor.bg

15.09.2011, 11:00 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: "Алма тур", полети, пътници, измама

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Todo
15.09.2011; 11:22
Някой лъже ама кой не е ясно, къде е МВР да направи разследване?
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА