1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБРАЗОВАНИЕ

Започна учебната 2011/ 2012 годинаУченици

Възможността учениците да получат по два комплекта с безплатни учебници, за да олекнат тежките им раници, въвеждането на електронните учебници в клас и петте ваканции, са новостите за учебната 2011/2012 година, обещани от образователното министрество.

За първи път от новата учебна година в училище ще "влязат" и електронните учебници. Учителите ще могат да използват първото поколение от електронни учебници - Prosveta Libri Magici /"Вълшебните книги"/, на издателство "Просвета". Първата им версия включва 45 заглавия - от буквара за най-малките, до езиковите учебници за осмокласниците. В електронните учебници е включен целият задължителен учебен материал от традиционните хартиени учебници.

Пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година, като едната от тях - есенната, е нова ваканция. Тя ще е от 29 октомври, събота, до 1 ноември, вторник, като учениците ще са на училище на 2 ноември. Досега около 1 ноември - Деня на народните будителите, почиваха само първокласниците. Коледната ваканция ще е по-дълга, ще започва по традиция от 24 декември, но ще продължи до 8 януари, включително. Така учениците ще са във ваканция 16 дни.През февруари и април 2012 г. също ще има ваканции и така през новата учебна година учениците почти всеки месец ще могат да редуват учебните с ваканционни дни. Заради новия график на учебното време и ваканциите МОМН обяви, че през май 2012 г. държавните зрелостни изпити и външното оценяване след седми клас ще са на едни и същи дати. Очаква се днес около 63 000 първокласници в страната да прекрачат училищния праг, като около 10 000 от тях ще са в София. Всяко училище ще прецени кога да е откриването на учебната година.

"Пътна полиция" призовава всички водачи на автомобили да шофират с включени фарове през първия учебен ден - 15 септември.

Източник:dnes.bg

15.09.2011, 10:11 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: учебна година, старт, ученици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics