1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБРАЗОВАНИЕ

Светлоотразители пазят първокласницитеСветлотразителна лента

Светлоотразителни лентички ще пазят първокласниците във Варна, научи Дефакто:ВестникЪт. Инициативата е на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Общо 5000 са раздадените лентички за 1-ви септември за училищата в града и тези в областта.

Първокласниците в почти всички училища във Варна ще бъдат оборудвани за първия учебен ден със специалните гривни. На 16-ти септември ленти ще бъдат раздадени и на децата в село Константиново, в квартал Галата, в училище "Димчо Дебелянов" и в още 3 училища в Аспарухово

"Имат ефекта на котешките очи. Могат да се поставят на ръка или на крак, когато децата карат колела, или на самата раница или на чанта", обясниха от Асоциацията.

"15-ти септември е дата, която създава един нов живот по улиците, заяви директорът на СОУ "Гео Милев" Димитър Митев. "Едно ново придвижване, една нова посока на движението на децата и ако те не са подготвени, ако ние не сме подготвени за този момент, тогава могат да се случват много неприятни инциденти", заяви директорът.

"Оглеждам се отляво и отдясно и чак тогава минавам, ако има коли изчаквам гиу и пресичам после", разказа пред екип на Дефакто:ВестникЪт 7-годишният Алекс.

"Казвам им да бъдат много внимателни, да не тичат да не бързат и най-вече да пресичат с придружител", сподели началната учителка в СОУ "Гео Милев" Димитрина Янкова. 

Учителката алармира за пешеходна пътека на бул. "Република", която е изтрита и има нужда от освежаване. "Като възрастен човек се затруднявам да пресичам там, защото трафикът е много натоварен, пешеходната пътека е изтрита. Освен, че много ученици от  "Гео Милев" минават през този булевард, наблизо има детски кът и тук пресичат родители с малки деца.", разказа преподавателката. "Събираме се няколко майки с колички и ни е трудно да се пресечем булеварда на пешеходната пътека. Шофьорите карат бързо и изобщо не намаляват скоростта", възмути се  Димитрина Янкова.

От Асоциацията на пострадалите при катастрофи твърдят, че броят на загиналите във войната по пътищата значително е намял в сравнение с миналата година за последните девет месеца. 

14.09.2011, 17:22 Автор: Олга Добрева


Тагове: светлоотразителни, първокласници, война на пътя

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Ilchev
14.09.2011; 17:39
Mnogo hubava statiq sashto taka i ideq
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics