1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Полицията на крак за мача на ”Тича”

Рекорден брой ченгета пазят ”Черно море” - ”Локо” (Пловдив)
Мачът определен за рисков, чакат 5000 зрители на стадиона


полиция на ”Тича”

Полицията във Варна ще бъде вдигната на крак за неделния двубой от "А" група между "Черно море" и "Локомотив" (Пловдив), разбра "Позвънете: ВестникЪт". Рекорден брой униформени служители ще се грижат за реда на мача между двата отбора, съобщи началникът на сектор "Охранителна полиция" към ОДП-Варна главен комисар Пламен Парушев. Общо 100 ченгета ще следят да няма инциденти преди, по време и след сблъсъка от 17-ия кръг на елитната дивизия. "Досега този мач винаги е бил пазен от 70-80 души, но този път сме завишили бройката на охранителите", обяви комисар Парушев. Той обаче уточни, че това е превантивна мярка и не е свързана с информация за готвени сблъсъци между двете агитки. "По принцип привържениците на "Локомотив" никога не са ни създавали кой знае какви проблеми, като изключим някои дребни инциденти. По-добре обаче да се презастраховаме", уточни Парушев.
Той призна, че поддържат постоянна връзка с колегите си от Пловдив, за да получат информация за точната бройка фенове на пловдивчани, които ще дойдат във Варна. "На този етап все още е рано да се каже колко души ще пристигнат, но се очаква да бъдат поне 300-350. Лошото при тях е, че те нямат навика да пътуват организирано с автобуси и голяма част от тях идват с лични автомобили или с влак. Ако получим информация, че ще изберат железопътния транспорт, ще ги чакаме на жп гарата, за да ги ескортираме до стадиона. При условие обаче, че дойдат с коли, няма как да ги проследим, тъй като се пръскат из квартал "Чайка", около стадиона", допълни комисар Парушев.
Проверка на "Позвънете: ВестникЪт" показа, че по-голямата част от феновете на пловдивчани ще дойдат във Варна с влак. "Ще докажем коя публика е най-футболната в България. Ще бъдем минимум 500 души, а може и повече. Само ние ще се чуваме на стадиона", заканиха се от агитката на черно-белите.
От лагера на "Черно море" пък обявиха, че очакват около 5000 привърженици да се стекат на стадиона за първия официален домакински мач за 2011 г. "Призоваваме всички фенове да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. С тяхна помощ ще затвърдим доброто представяне от мача с "Пирин" и ще вземем три точки, които максимално ще ни приближат до челната тройка", казаха от лагера на зелено-белите.


01.03.2011, 22:33 Автор: Йордан Фотев


Тагове: черно море

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center