1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Влакът Русе-София се запалиВлак

Локомотивът на бързия влак по линията от Русе за София се е запалил, съобщава dariknews.bg. Инцидентът е станал край село Одърне, Плевенско.

Всички пътници са евакуирани, няма пострадали, съобщи за Дарик Ичко Раденцов, контрольор "Железен път" към жп секция Горна Оряховица.

Инцидентът е станал към 9.00 часа. По време на движение, във водещата машина се е запалил двигател, но пожарът веднага е бил потушен, разказа още Раденцов: "Няма нищо пострадало, просто в движение се пали тягов двигател, спира се, гасят го и не може да продължи. Сега карат машина от Плевен и с дизеловата машина ще се придвижи влакът", поясни още железничарят. 

Останалата част от композицията не е била обхваната от огъня. Влакът ще продължи да пътува макар и със закъснение от предварителното си разписание.

Пред Дарик началникът на подвижен състав в БДЖ Христо Нанков заяви, че предполагаемата повреда е заради "късо в клемното табло". На пътниците ще бъдат осигурени вода и храна.

На 3 септември в района на гара Мездра се запали локомотивът на бързия влак Русе - София. Горящата машина бе изтеглена на безопасно разстояние, а влакът продължи пътя си с друг локомотив.

Източник: dariknews.bg

Снимка: архив

14.09.2011, 11:34 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: влак, Русе, София, локомотив, пожар

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics