1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Касовите апарати спират след 17 часаНАП Варна

Търговците масово не издават касови бележки след 17 часа. Това са установили мобилни екипи от дирекция "Контрол" от НАП във Варна и Северозиточна България през изминалата седмица. Проверките извършени от тях са 113 , научи Дефакто:ВестникЪт

Инспекторите са посетили заведения за обществено хранене, питейни заведения, денонощни магазини за хранителни стоки и др. По време на проверките данъчните са установили, че търговци, които са проверявани през деня и са издавали касови бележки, в късните часове на денонощието не маркират на фискалните устройства извършените продажби. На 20 търговски обекта във Варна са съставени 17 акта за установяване на административно нарушение – неиздаване на касов бон. В региона са проверени 93 обекта, а броят на съставените актове за неотчитане на извършените продажби е 27. 

Освен наложените парични глоби за неиздаване на касов бон, всички търговци, на които са съставени актове,  трябва да свържат предсрочно касовите си апарати с НАП. Причината за предсрочната връзка с приходната агенция  са направените промени в Наредба Н-18, влезли в сила от 19 август 2011 година. Засиленото присъствие на данъчните инспектори и проверките в Североизточна България ще продължат до края на годината, включително и в почивните дни. 

13.09.2011, 17:15 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НАП, Варна, търговци, проверки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА