1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Отпуснаха 65 хил. лв. за ДКЦ 1ДКЦ 1

Общинските съветници от комисията по "Финанси и бюджет" решиха да отпуснат 65 хил. лв. за ремонти, мамограф и покриване на дължими данъци на ДКЦ 1 "Св. Климентина", научи Дефакто:ВестникЪт. Предложението на Владимир Тонев от "Нашият град" болницата да бъде освободена от плащане на дивиденти , за да покрие нуждите си, обаче не беше прието. 

Местните депутати от комисията по финанси възложиха на кмета Кирил Йорданов да подпише анекс към договора между общините Аксаково и Варна, който урежда  приемането и депонирането на неопасни отпадъци в депото на село Въглен. Според анекса морската столица ще заплаща за услугата 9 лв. без ДДС за кубичен метър отпадък. Цената е намалена от Общинския съвет в Аксаково от 13,60. 

Общинарите приеха решението по предложение на кмета Кирил Йорданов 'Центърът за обществена подкрепа" и "Звено майка и бебе" да получат статут  на второстепенен разпоредител с бюджетен кредит и писмо от ПК "Социални дейности и жилищна политика". 

Съветниците дадоха съгласие за поемане на общински дълг във връзка с авансови плащания в размер на 35 процента по договори за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проектите “Достъпна култура в алтернативи” и “Подкрепа за разработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие”. Последният е на стойност 1 млн. лв. и е със срок на изпълнение 24 месеца. Той ще обедини основните инвестиционни намерения на Община Варна до 2020-та година, обясни началникът на Дирекция "Международно сътрудничество, проекти и програми" Петър Радушев.

Решенията взети от комисията по Финанси и бюджет след като бъдат гласувани от Общинския съвет на сесия, която трябва да се проведе до края на септември. 

Янко Станев се сбогува с колегите си

Янко Станев се сбогува с колегите си на комисията по Финански и бюджет, последната за този мандат. "Благодаря ви за съвместната ни работа през тези 4 години", каза на колегите си общиснкият съветник. Той изрази своята признателност и към колегите журналисти, които са следели работата на постоянната комисия по финанси и бюджет.

13.09.2011, 15:26 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Финанси и бюджет, ДКЦ 1, Янко Станев

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА