1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Кметът направи първа копка на нови игрищаПърва копка
Още снимки тук

Кметът на Варна Кирил Йорданов направи първата копка на игрища, които предстои да бъдат изградени на територията на спортно - развлекателния комплекс "Младост". В известен смисъл увеселителен, но и даващ възможност за практикуване на сериозни спортове като футбол, волейбол, баскетбол, хокей, фигурно пързаляне, тенис на маса, бадминтон - така кметът представи днес най-новата придобивка на варненци.

Стойността на обекта е 1,070 000 лева, разкри още градоначалникът, а първите 700 000 лева, които общината е успяла да задели, ще бъдат усвоени до месец ноември. Окончателното откриване  ще се състои през следващата година, като обектът ще бъде изцяло съобразен с нуждите на хора в неравностойно положение. "Площта позволява 6 игрища за бадминтон и ако не се съчетават спортовете, могат да бъдат инсталирани 20 маси за тенис, на които да се играе едновременно", разясни Йорданов.

Според проектантите на комплекса пък параметрите му напълно отговарят на европейските изисквания и позволяват да се провеждат официални спортни състезания. Изграден на близо 40 дка площ към момента комплексът  разполага с две игрища за футбол, едно за волейбол, едно за баскетбол, закрита зимна пързалка, детски кът с езеро и водни колела, велоалея, летен амфитеатър. Детски замък, мини голф игрище, стена за скално катерене, люлки и пързалки са сред атракциите за най - малките. 

13.09.2011, 14:35 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: сппртен комплекс, игрища, Варна, първа копка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center