1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Финландия „спаси” туристите сиСамолет

Над двеста финландски туристи излетяха от бургаското летище за родината си, съобщи БНР. Те отпътуваха с тридневно закъснение заради финансовите спорове между авиопревозвача "България Еър" и туроператора "Алма тур".

Самолетът на финландската авиокомпания "Фин Еър" излетя с206-мата летовници малко преди полунощ.

По-рано Финландската Агенция по защита на потребителите забрани на компанията "Алма Тур" дапредлага почивки на финландците, докато не докаже, че разполага с необходимите финанси, за да извършва пътувания.

В хотели по Южното Черноморие остават блокирани 60 туристи от Санкт Петербург.

Междувременно, от пресцентъра на „България ер"се заканиха са съдят „Алма Тур”.

Вчера пък говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска обяви, че ще се проверят действиятана длъжностни лица от „България еър" и "Алма Тур".

Целта е да се изясни каква ефактическата обстановка, има ли неправомерно поведение от съответните длъжностни лица в двете фирми и дали това неправомерно поведение осъществява престъпен състав по нашия Наказателен кодекс, обясни тя.

Кризата с туристите на бургаското летище започна в петък след като авиокомпанията съобщи, чеанулира чартърите, резервирани от "Алма тур".

Причината е, че полетите не са били платени. Освен това туроператорът има дълг 7 милиона лева към авиокомпанията.

Проблемът ангажира дори официалните власти в София и Москва, които изпратиха свои представители за разрешаването на проблема. Позиция зае и премиерът Бойко Борисов, който разпореди правителствения самолет да се включи в извозването на руските туристи.

13.09.2011, 09:38 Автор: news.bg


Тагове: Алма Тур, туристи, Русия, Финландия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА