1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЗДРАВЕ

Общината доплаща дежурствата в СпешнотоСпешно

60 хиляди лева отпуска Община Варна за финансиране на екипите от Спешния център, научи Дефакто:ВестникЪт

Средствата ще бъдат разпределени- по 15 хиляди лева за всеки месец до края на годината. По този начин от общината ще дофинансират изплащането на средствата за труда на медиците, които след 1 септември работят в Спешния център на болница “Св. Анна”. Това решение взе комисията по здравеопазване. За да влезе  в сила решението обаче, то трябва да бъде гласувано от местните депутати на следващата общинска сесия. 

До гласуването в комисия се стигна след представена молба от директора на болницата д-р Веселин Николов и предложение на кмета на Варна. Искането на д - р Николов е за 6 хиляди лева за всеки месец до края на годината като средствата са необходими за плащане на дежурствата само в Шокова зала. Там 6-тима лекари, след напускането на свои колеги, са поели най - тежките спешни случаи след обещание за 100 лева на дежурство. Кметската администрация подкрепя наполовина искането на д-р Николов с предложение за 3 хиляди лева месечно дофинансиране. 

В крайна сметка до последната цифра от 15 хиляди лева се стигна след обсъждане до какво би довело плащането на 100 лева за дежурство само на лекарите от Шокова зала. Според председателят на комисията по здравеопазване д-р Ивайло Митковски, подобно решение ще доведе до  конфликти. Затова съветниците решиха да увеличат средствата с искане да бъдат разпределени справедливо и по равно между всички сектори в Спешния център на болница “Св. Анна”.

12.09.2011, 17:40 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: здравеопазване, спешен център, пари

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center