1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Националното знаме в шампионата по пицаПица
Още снимки тук

Първият международен шампионат по пица за Купата на България започна  във Варна, научи Дефакто:ВестникЪт. Събитието се организира от Асоциацията на българските пицари и неговия председател Радостин Кирязов. 

Днес се проведе етапът по приготвяне на класическа пица. Майсторите имаха само 15 минути, за да направят кулинарните си шедьоври. 

Първият участник в състезанието бе Виктор Дюлгеров. Той приготви пица с цветовете на националния ни трибагреник.  Ястието беше поднесено на международното жури, което да оцени вкусовите му качества.

Един от кулинарните съдии е президентът на Световната федерация на пицарите Джовани Менто. 

 В надпреварата днес се включи 1 италианец, и 11 българи. Очаква се утре във втория етап на съзтезанието да се включат майстори и от Румъния и Украйна. Утре участниците ще зарадват жителите и гостите на Варна с акробатично шоу пица, в което ще показват номера и умения с блатове.

Победителят ще спечели златна лопатка като трофей от шампионата и ще получи възможността да участва в Световния шампионат през 2012 г. в Италия. Останалите, които се класират от второ до пето място, ще могат да изберат в кой европейски кръг да се включат. Европейският шампионат се  организира в 12 различни града на континента. Желанието на организаторите е Варна да се превърне в столица на пицата за България и да се нареди сред градовете в шампионата.

Шампионатът по пица продължава и на 13-ти септември.

12.09.2011, 16:22 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: пица, шампионат, трибагреник

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics