1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Варна става домакин на пицатаПица

Първият международен шампионат по пица за Купата на България започва  във Варна, научи Дефакто:ВестникЪт. Събитието се организира от Асоциацията на българските пицари и неговия председател Радостин Кирязов.  Българинът редовно участва в международни шампионати. В надпреварата ще се включат майстори от  България, Румъния, Италия и Украйна. 

Участниците ще мерят сили в рамките на два дни- на 12-ти и 13-ти септември. Победителят ще спечели златна лопатка като трофей от шампионата и ще получи възможността да участва в Световния шампионат през 2012 г. в Италия. Останалите, които се класират от второ до пето място, ще могат да изберат в кой европейски кръг да се включат. Европейският шампионат се  организира в 12 различни града на континента. Целта е Варна да се превърне в столица на пицата за България и да се нареди сред градовете в шампионата.

Организаторите обещават интересна и забавна програма с много изненади. 

Участниците в днешното състезание ще показват умения в приготвянето на класическа пица, която е с кръгла форма, диаметър от 33 сантиметра и дебелина на блата в края не повече от 1 сантиметър. Организаторите ще им предоставят брашно, вода, мая, сол, доматен сос и моцарела, а те ще имат възможността да покажат креативност чрез останалите продукти, които сами ще трябва да си осигурят. Времето за пригоитвяне на 1 пица ще бъде 15 минути по регламент.

Зрителите на състезанието ще станат свидетели и на акробатично шоу пица, в което отбори ще показват номера и умения с блатове. Шампионатът ще се състои на входа на Морската градина и ще започне в 10.00 часа. Присъстващите ще могат да вкусят от майсторските изпълнения на състезателите.

12.09.2011, 10:04 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: пица, шоу, Варна, домакин

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА