1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Единият от изнудвалите Плевнелиев е от ГЕРБРосен Плевнелиев

Един от тримата общински съветници, поискали подкуп от Росен Плевнелиев, за който той не е сезирал прокуратурата и полицията, в момента е от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Това съобщи на пресконференция в неделя кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев, съобщава mediapool.bg.

В петък от думите на шефа на предизборния щаб на управляващата партия Цветан Цветанов стана ясно, че кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев не е съобщил в полицията за трима общински съветници в София, които през 2007 г. му поискали подкуп от половин милион евро, за да придвижат проекта му за Бизнес парка в столицата.

Вицепремиерът направи скандалното разкритие в опит да обясни, че Плевнелиев не е човек, който би участвал в компроматна война.

Цветанов се спомни още, че като научил за случая, посъветвал Плевнелиев да подаде сигнал в полицията срещу общинарите, но той се отказал. Причината била, че “не иска да се занимава, и няма да участва в този механизъм“.

Този ход на шефа на предизборния щаб бе разчетен от социалистите като “приятелски огън” в редиците на ГЕРБ.

Според кандидата на левицата за кметското място в столицата Георги Кадиев Цветан Цветанов е “накиснал“ Росен Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил прокуратурата, че е бил изнудван от трима общински съветници от София заради изграждането на Бизнес парка през 2007 г.

След като обясни, че единият общинар и към момента е в столичния парламент, но от групата на ГЕРБ, Кадиев посочи, че другите двама са са от състава на т.нар. десни партии.
 

Според него прокуратурата трябва да се самосезира по случая. Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев се ангажира, че ако се наложи левицата ще сезира обвинението, за да бъде разследван случаят с подкупа и неговото прикриване. 

11.09.2011, 16:53 Автор: mediapool.bg


Тагове: ГЕРБ, изнудване, Росен Плевнелиев, общинар

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА