1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

”България Ер” извозва блокираните туристиЛетище

В неделя и понеделник "България ЕР" ще превози всички чуждестранни туристи, които заради неуредени финансови взаимоотношения между туроператора им "Алма тур" и авиокомпанията останаха блокирани в страната ни. Това съобщи изпълнителният директор на авиопревозвача Янко Георгиев, пише news.bg.

В късния следобед в неделя ще има три полета до прибалтийските републики, а в понеделник по разписание ще бъдат изпълнени още три полета до Москва и Санкт Петербург.

Няма нищо ново по отношение на преговорите с "Алма тур", но дори и в момента се подготвя среща с техни представители, допълни Георгиев и подчерта, че компанията е взела това решение, за да не се накърнява повече имиджа й на национален превозвач и на българския туризъм като цяло.

Руските туристи, които станаха заложници на финансовия спор между "България ер" и "Алма тур", възнамеряват да търсят правата си в съда.

Съдебните искове ще бъдат заведени срещу туристическата компания "Алма Тур", която е прибрала парите за билети, но както се оказа в последствие, те не са стигали навреме до авиокомпанията.

Припомняме, че кризата с туристите на бургаското летище започна в петък след като авиокомпанията съобщи, чеанулира чартърите, резервирани от "Алма тур".

Причината е, че полетите не са били платени. Освен това туроператорът има дълг 7 милиона лева към авиокомпанията. Вчера официалните власти в София и Москва изпратиха свои представители за разрешаването на проблема. 

На летище Варна пристигна заместник-председателят на Федерацията по туризъм на Русия Григорий Саришвили, придружен от руския консул на Варна Юрий Соловьов. По-късно те се отправиха и към летище Бургас, за да се срещнат лично с блокираните туристи.

 Източник: news.bg

11.09.2011, 16:39 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: България Ер, руски туристи, криза

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center