1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Тестват и моряците за алкохолМоряк

Нивото на алкохол в кръвта на капитани и моряци не трябва да бъде повече от 0,05%, или 0,25 мг/л алкохол. Това предвиждат  промени в Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., съобщи  депутатът от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” разполага с дрегери за измерване съдържанието на алкохол, които са сертифицирани съгласно изискванията на българското законодателство.Със специални разпоредби се засилва контролът за предотвратяване на замърсяването от кораби. Това е заложено в законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване.  В рамките на една календарна година държавен екологичен контрол на корабоплаването ще се извършва най-малко на 25 на сто от броя на корабите, посетили нашите пристанища.

В законопроекта е предвидено и премахването на лицензионния режим, което ще улесни превоза на товари по вътрешните водни пътища.

"Промените бяха приети от ресорната парламентарна комисия и предстои да бъдат гласувани в пленарна зала", коментира Иван Вълков.

Източник: monitor.bg

10.09.2011, 13:55 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: моряци, алкохол, тест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА