1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Шофьор-рецидивист катастрофираДрегер

46-годишен шуменец, многократно хващан да шофира пиян, е предизвикал катастрофа в Шумен, съобщават от местната полиция. След инцидента е установено, че мъжът е седнал зад волана порядъчно почерпен

"Мерцедес" -ът,шофиран от него, ударил "Рено", движещо се пред него. 25-годишният водач на “Рено”-то е изпробван с техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол в кръвта му.

По-същото време автопатрулен екип на сектор "СОД" при Областната дирекция наМВР-Шумен, намиращ се в близост до мястото на произшествието, последвал виновния участник в инцидента, който продължил да кара. Водачът не спрял колата си, въпреки че му бил подаден сигнал. "Мерцедес"-ът е спрян в района на Младежкия дом.

46-годишният мъж е тестван с дрегер, който показал 3,44 промила. Водачът отказал да даде проба за химичен анализ, а направените справки показали , че шофьорската му книжка е отнета заради управление на МПС в нетрезво състояние. Мъжът е задържан за 24 часа.

Той е хващан многократно да шофира пиян, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. През 2002 г. Районен съд-Шумен му е наложил наказания "глоба" в размер на 500 лева и "лишаване от управление на МПС" за срок от 6 месеца, през 2009 г. -"пробация" за срок от 6 месеца, a за 5 месеца e отнета книжката му.

Последното нарушение е констатирано тази година, а наложеното наказание е "пробация" за половин година, глоба от 300 лева и "лишаване от управление на МПС" за срок от 9 месеца.

09.09.2011, 16:48 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: пиян мъж, Шумен, катастрофа

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА