1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Дете простреля приятел с въздушна пушка”Света Анна”

Простреляно в гърдите дете на 8 години лежи във варненската болница "Света Анна", съобщиха от лечебното заведение.

Пряка опасност за живота му няма и състоянието му е стабилно, информира шефът на здравното заведение д-р Веселин Николов. Нещастният инцидент се разиграл в четвъртък вечер в търговищкото село Вардун.

Пострадалото дете и неговият 10-годишен приятел играели в двора на по-голямото момче. То намерило въздушната пушка на баща си и децата започнали да играят на войници. Малко след това баткото насочил оръжието към приятеля си и натиснал спусъка. Сачмата пронизала малкото дете в областта на гръдния кош. Първи на помощ се притекли родителите на голямото момче, които били вътре в къщата. След като местните доктори оказали първа помощ на детето, то било транспортирано във Варна за лечение по спешност.

Лекуващият лекар е категоричен, че няма пряка опасност за живота на пациента му, въпреки, че е засегнат белият дроб. Момчето не е претърпяло операция, защото сачмата е преминала пред гръдната стена, обясни още лекарят. То ще остане в здравното заведение за наблюдение и в готовност за евентуална оперативна намеса, ако бъде необходимо. От полицията в Търговище заявиха,че собственикът на пушката е санкциониран и че се касае за нещастен инцидент по време на игра, тъй като двете момчета не са се карали.

Източник: dnes.bg

09.09.2011, 16:12 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: простреляно дете, , Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics