1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЗДРАВЕ

Ремонтираха част от АГ болницатаАГ болница

Изцяло обновен сектор към родилното отделение на специализираната АГ болница във Варна бе открит днес. 

Основният ремонт на 10 от стаите за родилки и новородени е заплатен със средства на лечебното заведение, уточняват от ръководството. Новите условия, при които родилки и бебета ще получават грижи, се доближават максимално до тези във ВИП стаите. На стаите е сменена дограмата, електрическите инсталации, подовите настилки, а стените и вратите са пребоядисани. Средствата обаче не са стигнали за нови легла, тъй като едно от тях е на цена 1000 лева.

Ремонтните дейности продължават и през есента. Най-важно в момента е да се обнови изцяло реанимационно - оперативния блок на втория етаж, който не е бил ремонтирам от основаването на болницата през 1974 година. Дограмата на отделението е в окаяно състояние, а именно там се настаняват родилките след секцио и оперираните жени. 

Заплатите на персонала на заведението са били увеличени два пъти през изминалата година, съобщават още от ръководството, и това до някъде е туширало недоволството сред акушерките. Въпреки това обаче възнагражденията на персонала остават сред най-ниските във Варна. 

08.09.2011, 14:31 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: АГ, болница, ремонт

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Lili
24.09.2011; 20:23
Много добре, а какви цени ще има за нормално раждане и секцио на този 5 етаж ? Специалистите от 7 етаж ще оперират ли на новия етаж?
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА