1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

НОИ с нов управителНОИ

Изборът на Бисер Петков за управител на НОИ с мандат до 20 май 2013 г. залегна като точка в днешния дневен ред на парламента след предложение на групата на ГЕРБ. По-късно той бе избран като от 116 депутати в залата 91 гласуваха „за", трима - „против" и 22-ма се въздържаха. Петков бе предложението на финансовия министър Дянков, след като в парламента се опитаха да лансират преди няколко месеца своя колежка за шеф на НОИ, но номинацията не мина.

При дебатите преди избора червеният депутат Драгомир Стойнев посочи, че Коалиция за България ще се въздържи при гласуването. Той се възмути, че номинираният не е в пленарна зала. „Преди 2 месеца Бисер Петков е предложен от Дянков. Явно финансовият министър е най-големият кадровик в страната", добави Стойнев. Според левите Петков бил човек с професионални качества, но от ГЕРБ са партизирали избора. Парламентарният шеф Цецка Цачева обясни, че Бисер Петков й се е обадил, за да информира, че ще закъснее, защото бил в задръстване. „С неговия избор ще се случат онези реформи, които са необходими", категорична бе шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. „Не бива да политизираме този избор", добави тя.

Петков е настоящ асистент в УНСС и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор при правителството на Тройната коалиция. "Ще работя с целия екип на Националния осигурителен институт за това институцията да подобри отговорните функции, които законът й е възложил" каза пред журналисти в парламента новият управител на НОИ. Петков заяви, че ще разчита на подкрепата на парламента, на другите институции, ангажирани със социалното осигуряване в България, както и на медиите за работата си. „Имам амбицията във времето до края на този мандат да работя за модернизиране на институцията - да става все по-прозрачна и отворена към хората, които обслужва. Ще направя всичко по силите си, за да постигна тези цели", заяви шефът на НОИ.

По думите му той е получил подкрепа в парламента не само от управляващите, но и от други партии. „Високо ценя това и мисля, че изборът и фигурата на управителя на НОИ трябва да е консенсусна и подкрепена не само от тези, които я предлагат", коментира Бисер Петков. Той подчерта, че ще работи за улесняване на изпълнението на законовите задължения за работодатели и служители.

Депутатите продължават работата си с изслушването и приемането на доклада за дейността на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА за периода 20 декември 2010 г. - 20 юли 2011 г.

Източник : 24 часа

08.09.2011, 11:17 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: НОИ, решение, управител

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center