1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Първо магистрали, после по-високи заплати!Бойко Борисов

За повишаване на доходите на българското общество може да става дума едва след като в страната се решат проблемите с инфраструктурата, екологията и културния туризъм. Това заяви днес пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът бе в града по повод официалното посещение на премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер. 

За да се говори за увеличение на доходите сега, това би означавало да се изхарчат парите, а това моят кабинет няма да направи, категоричен бе Борисов. Тезата му бе защитена и от самия Юнкер, който подчерта, че стабилната икономика има два стълба - добрата инфрастуктура и разумното управление на публичните финанси. По думите му кабинетът е отбелязал големи успехи във втория аспект. Гостът обаче се въздържа от коментар относно пътя София - Варна, по който е пътувал, за да стигне до резиденция Евксиноград. 

Сред въпросите, които премиерите са обсъждали днес, е евентуалното влизане на България в Еврозоната и Шенген. България се справя отлично с управлението на публичните финанси и еврофондовете, подчерта неколкократно Юнкер. "Въпреки че в момента в цяла Европа, включително и в Люксембург, моментът е труден, не смятам, че ще има втора вълна на рецесия", отговори финансистът на журналистически въпрос. За да се избегне криза, разбира се, необходимо е всички държави да положат усилия. 

07.09.2011, 17:24 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Жан - Клод Юнкер, Бойко Борисов, среща

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА