1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЗДРАВЕ

Ученици сеят венерически болестиСекс

Дванадесет-четиринадесетгодишни момичета и момчета  вече се заразяват с полово предавани болести. Най-често те пипват хламидиаза, която протича без симптоми, затова не я лекуват, а впоследствие тя причинява стерилитет. Това съобщи д-р Тотко Найденов от Националния алианс „Живот за България”. Вече има и няколко регистрирани случая на 12-годишни, заразени с гонорея. В действителност обаче инфектираните с нея и дори със сифилис са много повече.

Те обаче не се регистрират, тъй като от неудобство учениците не ходят на лекар, а пробват да се лекуват сами с антибиотици. Информация за курса на лечение те си разменят в интернет, обясни д-р Найденов. Освен традиционното лечение с антибиотици, което продължава минимум един месец и излиза около стотина лева, някои си бият инжекции с пеницилин еднократно. Те са разработени така, че една доза да е достатъчна за лечението, цената им е 5-7 лева според производителя и вносителя.

Д-р Тотко Найденов подчерта, че девойките, още като ученички в прогимназията, пипват човешкия папиломен вирус от безразборен секс без презерватив. Разновидности на въпросния вирус причиняват впоследствие рак на шийката на матката. От него обаче мъжете не боледуват, независимо че са преносители.Петгодишно момченце е лекувано от сифилис неотдавна в Клиниката по кожно-венерически заболявания на Александровска болница. Детето спяло в едно легло с кака си, която най-вероятно го е заразила с целувка след орален секс с болен, съобщиха пък доктори от лечебното заведение. Тийнейджърите започват полов живот твърде рано, единодушни са медиците. Момичетата са виртуози в леглото още в седми клас, а момчетата ги догонват едва в осми.

4500 аборта са направени от тийнейджърки през последните близо две години, показват данни на Националния център по здравни знания. Учениците вече ползват тоалетните в голямото междучасие, за да правят секс, а не за да пушат цигари, заяви д-р Методий Янков от акушеро-гинекологичната болница „Св. София” в столицата.

Безразборен секс със случайни партньори понякога с по двама-трима за една нощ по време на купон, след чаша алкохол, с цигара марихуана или само транквилант вече се смята за най-добрия начин за прекарване на купон, показва проучване сред учениците. Една малка част от тях обаче знаят и се замислят за инфекциите, които могат да пипнат по време на безразборен секс без презерватив. По думите на националния консултант по дермато-венерология проф. Николай Цанков никой не се занимава със сексуалната просвета на подрастващите у нас, те научават всичко за секса и отношенията с партньора в леглото вече не от улицата, а от порноканалите и интернет. Да се въведе задължителен час по сексуална и здравна култура в училищата, настояват лекарите. Законът за здравето задължава училищата да осигурят на учениците часове за просвета по социално значимите заболявания, болести, предавани по полов път, нежелана бременност, вредата от алкохола, наркотиците и тютюна. Към момента обаче само шепа училища в страната изпълняват това разпореждане, обясни д-р Тотко Найденов. Той и колегите му са поискали с писмо до министъра на образованието и министъра на здравеопазването въвеждането на въпросния час в школата. На 6 и 7 ноември на здравен форум в Смолян този въпрос отново ще бъде повдигнат.

Източник: monitor.bg

07.09.2011, 10:45 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: уяеници, секс, болести

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Потресена 25
07.09.2011; 12:16
Всичко това е ужасяващо!!!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА