1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Премиерът на Люксембург на гости във ВарнаЖан-Клод Юнкер

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин в резиденция „Евксиноград” във Варна на колегата си от Люксембург Жан-Клод Юнкер. В разговорите, които предстоят, ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване и задълбочаване на двустранните отношения в областта на външната политика, търговско-икономическите връзки, сътрудничеството в рамките на Европейския съюз.
 Премиерът Юнкер пристига на работно посещение в страната ни на 7 септември, сряда, начело на делегация, в която са включени министърът на образованието и професионалното обучение г-жа Мади Делво-Стер, генералният администратор в Министерството на финансите Гастон Рейнеш, високопоставени служители от Министерството на външните работи.
 В българската делегация са вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, заместник-министърът на външните работи Константин Димитров, подуправителят на БНБ Калин Христов.
 След срещата на четири очи между двамата правителствени ръководители ще се проведат пленарни разговори на делегациите. Среща с министър-председателя Юнкер ще има и вицепремиерът Симеон Дянков. Министър-председателят Бойко Борисов ще даде официална вечеря в чест на своя гост.

07.09.2011, 10:21 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Люксембург, премиер, гост, Варна

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center