1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Росен Плевнелиев подаде оставкаРосен Плевнелиев

Росен Плевнелиев е подал оставката си като министър на регионалното развитие. Това съобщи самият той преди редовното заседание на кабинета. Това ще бъде последното заседание на правителството, в което той ще участва, съобщава dariknews.bg. 

Плевнелиев се оттегля от поста, тъй като бе номиниран за кандидат-президент на ГЕРБ. Още в деня на номинацията му стана ясно, че той ще се оттегли от поста си, за да се отдаде на кампанията.

Вече се спрягат различни имена за поста министър на регионалното развитие. Най-вероятно името на новия министър ще стане ясно по време на редовното правителствено заседание днес. Според българското законодателство новият министър може да встъпи в длъжност само след като положи клетва пред Народното събрание.

По-голяма неяснота има около поста на правосъдния министър Маргарита Попова, която е кандидат за вицепрезидент от управляващата партия. Въпреки че по време на обявяването на кандидатурата на Плевнелиев и Попова премиерът Бойко Борисов обяви, че и двамата ще си подадат оставките, впоследствие правосъдният министър коригира това изказване и обяви, че само ще излезе в отпуска по време на кампанията, каквото е законовото й задължение.

 Източник: dariknews.bg

07.09.2011, 10:08 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Росен Плевнелиев, оставка, министър

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics