1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

БЧК стартира кампания за приемната грижабчк

Българският младежки Червен кръст започва Национална доброволческа информационна кампания за насърчаване на приемната грижа,пише news.bg. Стартът й ще е в Бургас.

Кампанията с надслов „Всички имаме грижата" ще обхване 28-те областни центрове и 81 общини в страната и в нея ще се включат 1 300 доброволци на БМЧК.

Инициативата е част от Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции.

За да бъде реализирана успешно кампанията, над 300 доброволци на БМЧК преминаха обучения по приемна грижа, в които с готовност се включиха консултанти и щатни специалисти на БЧК и професионалисти по въпросите на приемната грижа от партньорски организации.

Кампанията ще стартира с пресконференция от 12.00 ч.утре в сградата на Общинска администрация - Бургас. Ще бъде предоставена допълнителна информация за специфичните цели на програмата, очакваните резултати и приноса й към разрастването на приемната грижа в общността.

След пресконференцията на площада пред общината 120 доброволци на БМЧК от цялата страна ще организират атрактивен музикален флаш-моб. В него ще се включат и всички граждани, желаещи да подкрепят кампанията „Всички имаме грижата".

06.09.2011, 11:40 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: БМЧК, доброволци, флаш-моб

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center