1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Вдигат заплатите догодина?Симеон Дянков

Може би през първото полугодие на другата година заплатите у нас ще бъдат повишени. Това съобщи във Варна министърът на финансите Симеон Дянков. Той обаче отказа да разкрие повече подробности, за да не бъде възприета информацията като предизборен ход или популистко изказване. България няма да има период на депресия, категоричен е той. Според министъра икономиката ни върви добре и тя би се забавила, само ако се забави европейската. 

Тазгодишният бюджет е направен толкова консервативно, че дори и да има по-малък икономически растеж, приходите пак ще бъдат изпълнени. По подобен начин стоят нещата е за бюджета догодина. Бюджет 2012-та ще бъде по-добър от предишните два, тъй като има повече възможности, твърди Дянков. Има финансова стабилност и оттук нататък може да се мисли за увеличаване на доходите и бюджетите на няколко от министерствата като културното и образователното например. Приходите тази година вървят добре – около 14 процента над тези от 2010-та, а разходите са с около 6 на сто по-малко, обясни министърът. Той разкри, че дефицитът за следващата година ще бъде под 2 процента, а растежът ще бъде около 4 на сто.

Симеон Дянков каза още, че „данъчна ваканция” за частния бизнес няма да има, тъй като у нас данъците са най-ниски в цяла Европа. „Ако нещо трябва да се направи за частния бизнес, това са активни политики по отношение на инфраструктурата и по-добри придобивки в определени сектори”, смята той.

Работата на НАП се развива по-добре през последните два месеца, увери министърът. „НАП навсякъде трябва да се напънат повече, но го правят вече втори месец. Показва се, че като кажеш, че не си доволен и ще има промени, ако нещо не направят, те вземат че почнат да го правят”, коментира той.

Източник: dariknews.bg

05.09.2011, 19:01 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: заплати, финанси, Симеон Дянков

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center