1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

60 души арестувани след протест в ЛондонЛондон

Полицията в британската столица Лондон арестуваха 60 души в събота вечерта след демонстрация на крайнодясната организация – Английската лига за защита,пише mediapool.bg, цитирайки Франс прес.

Националистите бяха организирали протест въпреки забраната за масови събирания след кървавите безредици в редица градове на Острова от началото на август.

Основното искане на Английската лига за защита е да се забрани имиграцията във Великобритания, визирайки основно мюсюлманите. 16 от протестиращите са били задържани заради употреба на алкохол, вандализъм и нарушаване на обществения ред.

Останалите 44 души били арестувани в Източен Лондон, след като членовете на крайнодясната организация влезли в схватка с младежи от квартала. Тази част на английската столица е населена предимно с чернокожи и мюсюлмани.

Паралелно с демонстрацията на Английската лига за защита в Лондон имаше и демонстрация на 1500 антифашисти. Те се бяха събрали в квартала Уайтчепъл. Общо 3000 полицаи осигуряваха реда по време на двата лондонски протеста в събота вечерта.

Преди месец Лондон, Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Нотингам бяха обхванати от масови безредици и мародерства, провокирани от убийството на 29-годишния баща на четири деца Марк Дъган. Той бе застрелян от полицията, тъй като опитал да избегне арест.

По време на последвалите бунтове загинаха няколко души и стотици бяха ранени. Улични банди подпалиха и ограбиха множество сгради, магазини и автомобили.

 Източник: mediapool.bg

04.09.2011, 10:49 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: протест, Лондон, арестувани, националисти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center